Çevre Koruma - Çocuk Ödül Market Projesi

ÇOCUK ÖDÜL MARKET

‘İYİLİK EVİMİZDE, İYİLİK ELİMİZDE’

 

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İzmit Kent Konseyi tarafından çevre kirliliğinin azaltılması için ortak çalışma yapılıyor. Konutlarda geri dönüşümü yaygınlaştırmak, kalıcı hale getirmek ve atıkların kaynaktan ayrı toplanmasını teşvik etmek amacıyla İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi tarafından ‘Çocuk Ödül Market’ projesi hayata geçirildi. Yeni projeye Hacı Hızır Mahalle Muhtarlığı pilot bölge seçildi. Kertil Tekke Meydanında muhtarlık binası yanında atık getirme merkezi oluşturuldu. Oluşturulan merkeze ambalaj atıkları, atık piller, atık yağlar, elektronik atıklar ve tekstil atıkların toplanabileceği konteynerler yerleştirildi. 11 Mart 2021 tarihinde saat 17:30 tarihinde açılışı yapılan proje ile geri dönüşümün arttırılması ve çevre kirliliğinin azaltılması hedefleniyor. Vatandaşlarımız biriktirdikleri geri dönüştürülebilir atıklarını (kağıt-karton, plastik, metal, cam, yağ, pil, elektronik atık, kullanılmış giysi ve kumaşlar) çalışma günlerinde saat 10:00 ila 16:00 saatleri arasında, kurulan bu merkeze getirerek karşılığında çeşitli hediyelere sahip olabilecekler. Vatandaşlarımız getirdikleri atıkların miktarına göre çeşitli kırtasiye, kitap, süt ve çocuk oyun ürünleri alabilecekler. Aynı zamanda projeye ve geri dönüşüme destek olmak isteyen hayırseverler de kırtasiye ve çocuk ürünleri bağışında bulunabilecekler. ‘Çocuk Ödül Market’ projesi ile ‘İyilik Evimizde İyilik Elimizde’ diyor ve bütün vatandaşlarımızı projemize katkı sunmaya davet ediyoruz. 

 

Proje kapsamında kabul edilecek atık türleri: Kağıt-Karton, Plastik-Pet, Cam, Pil, Elektronik Atık, Tekstil atığı, Atık Yağ.

 

Atıklar karşılığında verilecek ödüller: Süt, Bisküvi, Defter, Kalem, Silgi, Kitap, Boyama Kitabı, Boya Kalemi, Çeşitli Çocuk Oyunları v.b.

Projeye malzeme yardımında bulunan hayırsever vatandaşlarımız ile atık getiren vatandaşlarımız düzenli olarak İzmit Çınar Atık Mobil uygulamamızdan ve www.izmitcinaratik.com web sitemizden duyurulacaktır.

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.